Lees dit eerst
 Home
Home > Tienda > internet > Lees dit eerst
 

Lees dit eerst

Misschien heb je al vaker zaken via internet gekocht, dan zal deze pagina niets nieuws brengen. Maar is het je eerste, of een van de eerste keren, lees dan even onderstaande zaken door:

1. Betrouwbaarheid
Als je iets via internet koopt, probeer dan te kopen bij betrouwbare, gerenomeerde shops. Je kunt bijvoorbeeld via Google even de naam van het bedrijf intoetsen en het woord "klacht" of iets dergelijks en de resultaten vervolgens beoordelen.

Op mijn site neem ik alleen zaken op waar ik van denk dat het "O.K." is om via internet te bestellen (maar dat is uiteraard ook helemaal geen garantie!).

Soms heb ik persoonlijke ervaring met die webshop, soms ook niet. Maar ook bij deze zaken kan er iets fout gaan; dat is een riscico dat je loopt en ook bewust neemt, door via internet iets aan te schaffen. Realiseer je dat.


2. Vergelijk prijzen

Voordat je iets gaat kopen lijkt het me handig als je de prijzen op verschillende sites vergelijkt.

De ervaring is dat prijzen - ver - uiteen kunnen lopen en dat vergelijken loont!

Let er echter wel op dat er bovenop je aankopen ook nog verzendkosten komen. Dat kan je prijs behoorlijk beïnvloeden. Ook als je zaken uit Spanje laat komen is het goed om de verzendkosten in je vergelijking te betrekken; soms zijn de aankopen opgeteld goedkoper dan op een andere plaats, maar als je dan ziet hoeveel verzendkosten erbij komen was je wellicht in de webshop waar je spullen duurder (b)leken, tóch uiteindelijk goedkoper uit.

Kortom: vergelijk, vergelijk, vergelijk.


3. Onbetaalbare klantvriendelijkheid

De prijs die je moet betalen lijkt alles, maar realiseer je dat je pas écht weet wat je aan een webshop hebt, als er iets fout gaat. Je krijgt iets anders dan je besteld hebt, of de verkeerde maat, of helemaal het verkeerde artikel, of veel te laat, of je krijgt niks... Hoe de webshop dán reageert is goud waard.

Service en klantvriendelijkheid laten zich pas betalen als het fout gaat. Heb je een zeer goede ervaring met een winkel (toen er bijvoorbeeld iets fout ging en ze het uitstekend oplosten) dan mag er ook wel enige loyaliteit naar die winkel zijn. Een tevreden klant moet zich misschien dan wel laten "binden"....Als je dan een paar euro meer betaalt weet je wel wat er gebeurt als het eens per ongeluk niet van een leien dakje gaat.


4. Betalen

Creditcardgegevens die je gebruikt via internet kunnen gestolen worden. Dat weet ik inmiddels ook uit eigen ervaring. Gelukkig deed VISA helemaal niet moeilijk en vergoedde direct de door mij geleden schade van enkele honderden euro's.

Toch kan het, indien je de mogelijkheid krijgt, ook handig zijn om via Paypal of IDEAL te betalen; eveneens erg veilige methoden. Let in ieder geval er op dat het "hangslotje" naast de adresbalk te zien is en dat het websiteadres begint met https in plaats van http.


Kortom er zijn risico's. Op de markt of in een "fysieke" winkel iets kopen is echter ook niet zonder risico. Als je meer wilt weten over risico's en hoe die te beperken lees dan dit of dit eens door.

Dan zou ik nu zeggen: shop ze!

 
neem contact op
Communicatie
Flamenco
Nieuwsberichten
Artistas
Agenda optredens
Winkelen (op een andere site)
Andere cultuuruitingen
flamencoschoenen
Danslessen nemen
Gitaarles nemen
Flamenco canon bekijken
Column lezen!
Pijsvraag winnen!
Dansschoenen kopen
Dansrok kopen
Flamenconieuws lezen!
Nieuwsbrieven lezen of op abonneren
Mail ons via:
Link naar pagina waarop je feedback kunt geven
Link nar pagina waarop je je kunt aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen
Link naar pagina waarop de nieuwste prijsvraag staat en waar vanaf je de oplossing kunt insturen
Link naar pagina waarop je tweedehands zaken te koop kunt vragen of aanbieden middels een advertentie
Link naar pagina waarop je een verzoek tot linkuitruil kunt indienen
  Graag ontvang ik je kritiek, verbetervoorstellen of aanvullingen
Copyright                  Sitemap                 Links                  Privacy
Zonnebloemveld in Andalucía