Flamenco beluisteren via internetradio
 Home
Home > Comunicacion > Radio
 

Flamencoradio via internet

Flamenco beluisteren via CD
De meest voorkomende wijze om naar flamencomuziek te luisteren in Nederland is via CD's. Voor velen is het echter een (te) groot risico om flamenco-CD's in Spanje te gaan bestellen; je weet niet wat je koopt, het kost nogal wat (de verzendkosten zijn relatief hoog) en of je het dus mooi vindt is altijd nog maar een verrassing. Sommigen vragen rond òf luisteren eerst naar voorbeelden die op internet te vinden zijn.

Flamenco beluisteren via internetradio
Een andere wijze om flamenco te kunnen beluisteren is - ook via internet - middels de radio. Hieronder staan een paar links die je naar pagina's leiden waar je flamenco kunt beluister
en; soms alleen gedurende bepaalde uren, soms tussen andere spaanse muziek door, maar er zijn ook sites die de hele dag alleen flamencomuziek uitzenden.

  1. Canal Flamenco Radio.com
Canal Flamenco Radio.com is een spaanse zender die onder de hoede van RTVA uitzendt. Er wordt de hele dag alleen maar flamencomuziek uitgezonden; aanrader als achtergrond bij het bekijken van deze site, zou ik zeggen.
Als je wilt weten welke muziek er "vandaag" uitgezonden wordt kan dat ook.    

  2. Canal Fiesta Radio
Canal Fiesta Radio is een spaanse zender die eveneens onder de hoede van RTVA uitgezonden wordt. Er wordt de hele dag muziek uitgezonden, maar naast flamenco wordt er ook spaanse popmuziek en Zuid-Amerikaanse nummers uitgezonden. Als we in Andalucia rondrijden tijdens onze vakantie is dat - samen met Radiolé - onze favoriete radiozender in de auto.....

  3. RTVA
De Andalusische radiozender Canal Sur Radio (onderdeel van RTVA, Radio TeleVisión Andalucía) zendt vrijdagavonds een flamencoprogramma uit vanaf 22:03 uur. Het heet "Portal Flamenco" en wordt gepresenteerd door Manuel Curao. In de volgende dagen wordt het geregeld 's avonds herhaald. Voor het opzoeken van de juiste momenten daarvan raadpleeg je het programmaoverzicht.

  4. RAI
De Andalusische radiozender Radio Andalucía Información (eveneens onderdeel van RTVA) zendt door-de-weeks iedere middag vanaf 16:00 uur en om 22:00 uur het flamencoprogramma "Portal Flamenco" (zie RTVA) uit. Het wordt gepresenteerd door Manuel Curao. Tussen 23:00 en 07:00 uur nemen ze de radiouitzending van Flamencoradio.com integraal over. Voor de juiste tijdstippen kijk je in het programmaoverzicht van de RAI.

  5. Flamencobeat
Flamencobeat is een programma dat de hele dag flamencomuziek uitzendt. De uitzending vindt via internet plaats vanuit Canada. Het wordt uitgezonden door de Iranese flamencozanger Pirouz "de Caspio" Ebadypour die in Vancouver woont. Het kan wel zijn dat je eerst even een VLC-mediaplayer moet installeren op je PC.

  6. ReelRebelsRadio

Zondags van 12:45 - 14:00 uur is er iedere zondag een volledig aan flamenco gewijd radioprogramma te horen op Reelrebelradio. Ook via internet. Het programma heet "Flamenco Fix". Eerder uitgezonden programma's kunnen nog nageluisterd worden via de site.

  7. Flamenco Music Radio
Flamenco Music Radio is geen radioprogramma of zender, maar een soort van continu draaiende jukebox. Je kunt dus ook een nummer "doorspoelen" mocht je daar geen zin in hebben.

  8.
Radiolé
Radiolé zendt dagelijks van maandag t/m vrijdag uit tussen 14:00 - 23:00 uur. Ze zenden zowel flamenco als Spaanse popmuziek uit. Een van de twee favoriete autoradiozenders als we in Andalucía rondrijden.

  9.
Telemadrid
Wekelijks is er een flamencoradioprogramma te beluisteren via deze zender, echter niet live via internet. De uitzending ("Madrid Flamenco") is steeds op zaterdag en zondag van 00:00 tot 02:00. Een flamencoprogramma van Juan Verdú. De podcast van de laatste uitzending is beschikbaar.

10 . Onda Jerez

Onda Jerez is een lokaal radio- en televisiestation uit Jerez de la Frontera. Ze zenden van maandag t/m vrijdag tussen 21:00 - 22:00 u (en van 15 - 16 u dagelijks de herhaling), het flamencoprogramma "los caminos del cante" uit. Om het live te beluisteren kun je links op de pagina op het zwarte vak klikken op "on-line Onda Jerez Radio".

11. Radio Círculo
Radio Círculo zendt eenmaal per week een flamencoprogramma uit; "Círculo Flamenco". Dat doen ze op de donderdagavond van 22:00 - 23:00 uur (herhaling zondags van 17:00 - 18:00 uur) en het wordt gepresenteerd door Alejandro Escribano en de flamencokenner Faustino Nuñez. Je kunt eveneens de oudere uitzendingen steeds beluisteren via internet (podcast).

12. Radio Clasica
Flamencomuziek en nachtelijke uitzendingen horen blijkbaar bij elkaar. Radio Clasica zendt het flamencoprogramma "Nuestro Flamenco" op dinsdag en donderdag tussen 24:00 - 01:00 uur uit. De podcast van de laatste uitzending kan ook via de site beluisterd worden.

13. Mataró Radio

Deze Catalaanse zender (Mataró ligt bij Barcelona) brengt iedere woensdagavond live het flamencoprogramma "Duende y compás" tussen 22:00 - 23:00 uur. De uitzending is verder in het Catalaans en je kunt ook de podcast beluisteren.

14.
Radio Manlleu
De tweede Catalaanse zender hier genoemd is Radio Manlleu; zij brengen wekelijks op donderdagavond van 20:30 - 22:00 uur een flamencoprogramma genaamd "El Rincón del Cante", dat ze vervolgens als podcast via internet beschikbaar stellen.

15. NDR-Info

Bij deze Duitse zender is wekelijks een programma te beluisteren op zondagavond tussen 20:15 en 21:00 uur: "Nachtclub Extra". De uitzendingen worden door een wisselende groep van presentatoren geleid. Iedere laatste zondag van de maand is het de beurt aan Miguel Iven, de flamencogitarist, die dan het programma presenteert en uiteraard zich beperkt tot flamenco.

16. Canal Extremadura
Bij deze Spaanse zender is er iedere zaterdag- en zondagochtend vanaf 09:00 uur, het flamencoprogramma "Entre palos y quejíos".

Een overzicht van de te beluisteren radioprogramma's geven is risicovol, omdat men nogal eens de neiging heeft van zijn eigen programmering af te wijken. Dus "don't shoot the messenger", mocht het (inmiddels-) niet meer kloppen.
Laat het me wel weten, dan zoek ik de nieuwe tijden erbij.

Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
continu
00:00 u
01:00 u
02:00 u
03:00 u
04:00 u
05:00 u
06:00 u
07:00 u
08:00 u
09:00 u
10:00 u
11:00 u
12:00 u
13:00 u
14:00 u
15:00 u
16:00 u
17:00 u
18:00 u
19:00 u
20:00 u
21:00 u
Los caminos Circulo
22:00 u
Portal Flam. Duende Portal Flam.Entre Palos Portal Flam. Entre Palos
23:00 u
24:00 u

Als je flamenco-TV wilt zien via internet kan dat ook!

 
neem contact op
Communicatie
Flamenco
Nieuwsberichten
Artistas
Agenda optredens
Winkelen (op een andere site)
Andere cultuuruitingen
flamencoschoenen
Danslessen nemen
Gitaarles nemen
Flamenco canon bekijken
Column lezen!
Pijsvraag winnen!
Dansschoenen kopen
Dansrok kopen
Flamenconieuws lezen!
Nieuwsbrieven lezen of op abonneren

 

Mail ons via:
Link naar pagina waarop je feedback kunt geven
Link nar pagina waarop je je kunt aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen
Link naar pagina waarop de nieuwste prijsvraag staat en waar vanaf je de oplossing kunt insturen
Link naar pagina waarop je tweedehands zaken te koop kunt vragen of aanbieden middels een advertentie
Link naar pagina waarop je een verzoek tot linkuitruil kunt indienen

 

 

 

Graag ontvang ik je kritiek, verbetervoorstellen of aanvullingen
Copyright                  Sitemap                 Links                  Privacy
Zonnebloemenveld in  Andalucia