aecc
 Home
Home > Noticias > Nieuwsberichten > Flamenco tegen kanker
 

Flamenco tegen kanker

10 december 2016:
Als mensen niet overlijden aan de gevolgen van hun ouderdom is het veelal hart- en vaatziekten-, maar voor al kanker die mensen over het randje duwt. Zo ook bij flamencoartiesten. Als je ziet wie we de afgelopen jaren zijn verloren aan deze vreselijke ziekten: recentelijk Hans van Goch (kanker), José Menense (hart), Juana la del Revuelo (kanker), El Lebrijano (hart), Paco Romero (kanker), Paco de Lucía (hart), Peret (kanker), Juan Habichuela (kanker), Enrique Morente (kanker) en natuurlijk destijds Camarón (kanker), en nog vele, vele anderen. Op dit moment strijdt ook nog iemand als Remedios Amaya tegen borstkanker.
Daarom zijn artiestengala tegen kanker ook steeds nuttig: er wordt geld mee ingezameld om de strijd voort te zetten en er komt een dag dat we zullen overwinnen.

In Granada gaat volgende week donderdag 15 december weer een gala-avond van start in het stadstheater Isabel la Católica van 20:00 uur het “V Gran Gala Flamenca a beneficio de la Asociación Española Contra el Cáncer (AECC)” van start. De entree, ad € 15,-, komt ten goede aan de stichting AECC, die dar onderzoeken mee financiert.


Curro Albaicín zingt voor Matilde Corral, begeleid door de gitaristen José Luís Montón, Juan Ramón Caro en Pedro Sierra (v.l.n.r.).

Als zangers treden op: Curro Albaicín, David Sorroche, Esther Crisol, Sara la Samarona, Eva, Guirado, Manuel Palma 'Zahoreño', Inma López, Alberto 'Chico' en Sognare.
Als gitaristen: Francisco Manuel Díaz, José Manuel Cano, Fernando Collado 'Polvorilla', David Colomo 'Pajarillo', Ángel Alonso en Salva Fernández.
Jorge Gijón zal als pianist deelnemen en de bailaora Noemí Ángel treedt ook op.

De AECC heeft mete en bedrag van € 143.000,- een project gefinancierd aan de univesriteit van Granada om de nieuwe en meer effectieve bestralingsbehandelingen  uit te vinden. Dit project, dat drie jaar liep, kreeg ook landelijke bekendheid nadat ze een innivatieprijs wonnen, die uitgereikt werd door Koningin Letizia van Spanje.
Verder ontwikkelt deze universiteit ook een ander middel nog tegen tumorvorming. Op Change.org zijn er inmiddels 400.000 handtekeningen verzameld die de Spaanse overheid oproepen om er regeringssteun aan te verlenen, financieel wel te verstaan.
Het AECC verdeelde inmiddels 34 miljoen euro als kankergerelateerd onderzoeksgeld in Spanje.

Ga naar vorig nieuwsbericht
Noticia
Ga naar volgend nieuwsbericht
Ga naar het overzicht van nieuwsberichten Ga naar het vorige nieuwsbericht Ga naar het volgende nieuwsbericht
 
neem contact op
Communicatie
Flamenco
Nieuwsberichten
Artistas
Agenda optredens
Winkelen (op een andere site)
Andere cultuuruitingen
flamencoschoenen
Danslessen nemen
Gitaarles nemen
Flamenco canon bekijken
Column lezen!
Pijsvraag winnen!
Dansschoenen kopen
Dansrok kopen
Flamenconieuws lezen!
Nieuwsbrieven lezen of op abonneren
Mail ons via:
Link naar pagina waarop je feedback kunt geven
Link nar pagina waarop je je kunt aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen
Link naar pagina waarop de nieuwste prijsvraag staat en waar vanaf je de oplossing kunt insturen
Link naar pagina waarop je tweedehands zaken te koop kunt vragen of aanbieden middels een advertentie
Link naar pagina waarop je een verzoek tot linkuitruil kunt indienen

 

 

Graag ontvang ik je kritiek, verbetervoorstellen of aanvullingen
Copyright                  Sitemap                 Links                  Privacy
Zonnebloemveld in Andalucía