Paquito Gonzalez
 Home
Home > Artistas > Anderen > Cajón > Paquito González
Websitelink
     
 

Paquito González

Artiestennaam:  

Paquito González

Eigenlijke naam:

Paquito González

Geboren:

In september 1981 in Sanlúcar de Barameda

Burgelijke staat Gehuwd en 1 dochter : Gabriela (11 maart 2009)

 


Al op vroege leeftijd raakt Paquito geïnteresseerd in percussie. Hij studeerde vaak met zijn neef « Cepillo » (de percussionist van de groep van Gerardo Nuñez).
Paquito Gonzalez
Paquito Gonzalez
Zijn professionele carrière begon hij door met diverse flamencogroepen mee te spelen in Cádiz en trad op enig moment toe tot de Sevillanasgroep “Salmarina”.
In 2000 nam zijn carrière een wending toen hij startte om samen te werken met Manolo Sanlúcar. Hij kwam opeens ook in aanraking met artiesten als Isidro Muñoz (de broer van Manolo), Carmen Linares, Tino di Geraldo, etc. vanaf dat moment speelde hij vrijwel alleen nog met “de groten” mee tijdens individuele optredens maar ook ging hij mee op internationale tours: met mensen als zangeressen Marina Heredia, Carmen Linares, La Susi, La Tobala, Carmen Grilo en Remedios Amaya; zangers als Duquende, Arcángel, Miguel Poveda, Rafael de Utrera, José Mercé, José Parra, El Pele en Chano Lobato. Hij begeleidde ook gitaristen, zoals Gerardo Núñez, Juan Carlos Romero, José Antonio Rodríguez, José Quevedo ‘Bolita’, Pedro Sierra, Santiago Lara, Carles Benavent en Diego Amador.
Ook tourde hij met danscompanies mee waar hij een geliefd percussionist was zoals bij: Joaquín Grilo, Sara Baras, Pastora Galván en Mercedes Ruiz. Naast het feit dat artiesten hem graag “naast zich” op het podium hebben, heeft hij ook gespeeld op diverse albums bij artiesten en op CD’s als: ‘Lío’ van José Mercé, ‘Luna mora’ van José Parra, ‘La calle perdía’ van Arcángel, ‘Canto’ van El Pele en Vicente Amigo, ‘Azul’ van La Tobala, ‘Mariana Pineda’ van Sara Baras, ‘Romero’ van Juan Carlos Romero, ‘La voz del agua’ van Marina Heredia en ‘El espejo en que me miro’ van David en Alfredo Lagos.
Momenteel is hij lid van het sextet van Vicente Amigo en is hij vooral lid van de 4-koppige groep “Ultra High Flamenco” samen met Pablo Martín, José Quevedo “el Bola” en Alexis Lefèvre. In 2007 kwam hun eerste CD uit: “UHF”. In 2010 kwam hun tweede CD uit: “Bipolar”.
 
Een Een deel van zijn optreden tijdens het Drumfestival in 2010

Hij heeft vooral « het schurft » aan mensen die illegaal downloaden : hij voelt dat echt als een diefstal (en dat ben ik met hem eens!).
Hij speelde als eerste cajónspeler ooit, in 2010 tijdens het “Drum Festival” in Sevilla. Het is het belangrijkste drumfestival van Spanje georganiseerd door de winkel “Tam Tam percusión”. Daar komen alle (wereld)beroemde drummers bij elkaar en spelen op het hoofdpodium. Het werd een succes. Zelfs de ster van de avond, de Amerikaanse drummer Dave Weckl, kwam 6 uur eerder (!) naar het theater om Paquito te kunnen horen spelen en kwam na afloop hem complimenteren met zijn show.
Hij heeft ook inmiddels een instructie DVD uitgebracht aan de hand waarvan leerlingen hun techniek kunnen verbeteren en leren de diverse palos te begeleiden. Aan de DVD werkten o.a. Miguel Poveda en Vicente Amigo mee.

 

Link naar de Facebookpagina van deze artiest
Link naar de Myspacepagina van deze artiest    

 

Overzicht van de optredens die ik live meegemaakt heb van Paquito González:

Mei 2009 Charleroi (B), Palais des Beaux Arts / Vicente Amigo
Maart 2011 Jerez – Cádiz, Teatro Villamarta / Javier Latorre
Maart 2011 Jerez – Cádiz, Teatro Villamarta / Miguel Poveda
Augustus 2012 Málaga - Málaga, Plaza de Toros "La Malagueta" / Miguel Poveda
   


 
neem contact op
Communicatie
Flamenco
Nieuwsberichten
Artistas
Agenda optredens
Winkelen (op een andere site)
Andere cultuuruitingen
flamencoschoenen
Danslessen nemen
Gitaarles nemen
Flamenco canon bekijken
Column lezen!
Pijsvraag winnen!
Dansschoenen kopen
Dansrok kopen
Flamenconieuws lezen!
Nieuwsbrieven lezen of op abonneren
Link naar website van Paquito Gonzalez
Mail ons via:
Link naar pagina waarop je feedback kunt geven
Link nar pagina waarop je je kunt aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen
Link naar pagina waarop de nieuwste prijsvraag staat en waar vanaf je de oplossing kunt insturen
Link naar pagina waarop je tweedehands zaken te koop kunt vragen of aanbieden middels een advertentie
Link naar pagina waarop je een verzoek tot linkuitruil kunt indienen

 

 

 

Graag ontvang ik je kritiek, verbetervoorstellen of aanvullingen
Copyright                  Sitemap                 Links                  Privacy
Zonnebloemveld in Andalucía