Ramon Porrina
 Home
Home > Artistas > Anderen > Cajón > Ramón Porrina
Websitelink
     
 

Ramón Porrina

Artiestennaam:   Ramón Porrina
Eigenlijke naam: Ramón Suárez Escobar
Geboren: Augustus 1970, Madrid

 


Ramón Porrina is zoon van de flamencozanger Ramón “El Portugues”, broer van de flamencogitarist Paquete en kleinkind van “Porrina de Badajoz”: hij groeide dus om omringd door flamenco. In zijn jeugd stond hij bekend onder de bijnaam “el Pesicola” wat ongetwijfeld te maken gehad zal hebben met een voorkeur voor een bepaald merk cola…. Ook werd hij een tijdje "el Turco" genoemd.
Ramon Porrina
Ramón Porrina
Hij nam deel aan talloze plaatopnames incl. “Potro y Rabia y Miel” van de legendarische Camarón en de plaat “Zyryab” van de minstens zo legendarische Paco de Lucía. Hij heeft gespeeld met artiesten als begeleider in de danscompanies van Joaquín Cortés en Antonio Canales en bij de begeleiding van zang, zowel live als tijdens plaatopnames met Enrique Morente, Jose Mercé, Diego "El Cigala", Duquende, Potito, Montse Cortés, La Tana, Niña Pastori, Estrella Morente, en heeft ook gitaristen begeleid, zoals Tomatito, Vicente Amigo, Gerardo Núñez, El Viejín, Riqueni, Enrique del Melchor, Jesús de Rosario, Niño Josele, Diego "Del Morao", etc.
Hij is lid- en medeoprichter van de percussieband “Echegaray Street Band”; geformeerd rond- en door de percussionisten, m.n. uit de Porrina dynastie, van de danscompanies van Joaquín Cortés. Net zoals bij de begeleidingsband in het tablao “Los Canasteros”.
Ze speelden van rockmuziek tot hip-hop.
Het begon toen Joaquín Cortés aan Ramón Porrina en Bandolero vroeg om een percussie-intro samen te stellen van een minuut of 3 à 4. Ze maakten het stuk en het klonk goed. Het bleek het zaadje te zijn dat leidde tot een andere plant; het vormen van een nieuwe groep. Ze vroegen Piraña erbij en nog meer mensen zodat de groep uiteindelijk in 1996 uit 6 mensen bestond.


Ramón Porrina speelt samen met Piraña

Ze werden vervolgens gevraagd tijdens plaatopnames om te boel wat meer schwung te geven; zo speelden ze op de CD “Ciudad de la ideas” van Vicente Amigo, “Alabanza” van Montse Cortés en bijv. “Yebegüena” van Pepe Habichuela. Ze speelden echter ook voor andere sterren als Lenny Kravitz of Ricky Martin.
Hij heeft zelf een cursus-CD uitgebracht waarop uitgelegd staat hoe je op cajón kunt begeleiden; “La cantera del cajón”. Daaraan werkten ook o.a. mee; Ramón "El Portugues", Guadiana, Potito, Diego "El Cigala", Estrella Morente, Concha Buika, Dani de Moron, Paquete, Manuel Parrilla y Diego "Del Morao". Aan het einde van de CD is te horen dat hij bekeerd is en een gelovig mens is geworden.

 

   
Link naar de Myspacepagina van deze artiest
   


CD:


2008: “La cantera del cajón”

CD  

 


 
neem contact op
Communicatie
Flamenco
Nieuwsberichten
Artistas
Agenda optredens
Winkelen (op een andere site)
Andere cultuuruitingen
flamencoschoenen
Danslessen nemen
Gitaarles nemen
Flamenco canon bekijken
Column lezen!
Pijsvraag winnen!
Dansschoenen kopen
Dansrok kopen
Flamenconieuws lezen!
Nieuwsbrieven lezen of op abonneren
Link naar website van Ramon Porrina
Mail ons via:
Link naar pagina waarop je feedback kunt geven
Link nar pagina waarop je je kunt aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen
Link naar pagina waarop de nieuwste prijsvraag staat en waar vanaf je de oplossing kunt insturen
Link naar pagina waarop je tweedehands zaken te koop kunt vragen of aanbieden middels een advertentie
Link naar pagina waarop je een verzoek tot linkuitruil kunt indienen

 

 

 

Graag ontvang ik je kritiek, verbetervoorstellen of aanvullingen
Copyright                  Sitemap                 Links                  Privacy
Zonnebloemveld in Andalucía