Eduardo Rebollar
 Home
Home > Artistas > Gitaar > Eduardo Rebollar
Websitelink
     
 

Eduardo Rebollar

Artiestennaam:   Eduardo Rebollar
Eigenlijke naam: Eduardo Rebollar Peinado
Geboren:

In Sevilla in 1966

 

Eduardo Rebollar begeleidt Laura Vital
Eduardo Rebollar begeleidt Laura Vital (www.deflamenco.com)

In Eduardos familie waren er geen speciale banden met flamenco. Voordat hij flamenco ontdekte was hij fan van groepen als de Bee Gees en Supertramp.
Eduardo Rebollar is relatief laat begonnen met flamencogitaar leren spelen; op zijn vijftiende pas.
Hij volgde lessen bij een meisje in zijn buurt: María José Domínguez. Zij was degene die zijn talent herkende en hem adviseerde om als dansbegeleider te gaan spelen in de dansschool van Matilde Coral, waar hij gitaristen als Manolo Franco en Paco Arriaga ontmoette.
Hij bezocht geregeld de Peña Flamenca
el Cerro del Águila in zijn woonplaats en hoorde verhalen over de oude zangers en raakte erg geïnteresseerd daarin. Vervolgens ontwikkelde hij zich naar zangbegeleiding en deed veel ervaring op door o.a. op te treden als de officiële gitarist van het Concurso de Mairena del Alcor.
Eduardo Rebollar
Eduardo Rebollar (www/loscaminosdelcante.com)

Hij speelde gedurende 6 jaar als dansbegeleider.
Hij werd m.n. beïnvloed door artiesten als Paco Cepero en Lebrijano die het flamencovirus in hem pompten. Hij heeft overigens nooit les gehad van Paco Cepero en heeft hem pas veel later, toen Eduardo al professioneel speelde, verteld dat hij zijn inspiratiebron is geweest.
In 1985 begon zijn professionele carrière toen hij met een groep dansers en zangers naar Canada vertrok om daar te toeren, hij de zang- en dansbegeleiding voor zijn rekening nam en als solist speelde.

 

 
Eduardo Rebollar begeleidt een alegrías gezongen door Laura Vital

 

In 1987 werd hij lid van de theatergroep “La cuadra de Sevilla” onder leiding van Salvador Távora waar hij bij verschillende voorstellingen de flamencomuziek componeerde en uitvoerde, zoals “Las Bacantes”, “Alhucema” y “Crónica de una muerte anunciada”.
In 1990 was hij finalist tijdens het “concurso Jóvenes Interpretes de la Bienal de Sevilla”. Hij nam met verschillende zangers CD’s op, zo ook bijv. samen met Montserrat Caballé ter gelegenheid van de Paralympische Spelen.
In 1992 werkte hij in opdracht van de provincie Huelva en begon hij gitaarlessen te geven in twee dorpen in Huelva; Manzanilla en Chucena.
Vanaf 1996 is hij gaan werken binnen de Fundación Cristina Heeren in Sevilla waar hij samen met Calixto Sánchez, Paco Taranto of José de la Tomasa les gaf en waar hij coördinator is van de afdeling gitaar, wat voortduurt tot op heden.

In 2000 begeleidde hij de winnares van de wedstrijd tijdens de Bienal de Sevilla, Laura Vital, tijdens een reeks van voorstellingen genaamd “
Ganadores de la Bienal 2000”.
Eduardo Rebollar
Eduardo Rebollar (www.elartedevivirelflamenco.com)
In 2002 nam hij deel aan diverse voorstellingen, o.a. “A mis soledades voy, de mis soledades vengo”, met José Menese, Laura Vital, Carmen Ledesma en Enrique de Melchor onder leiding van Joan Albert Amargós, en ook de voorstellingen “Retrato Flamenco” en “ De la tradición oral y el flamenco” onder leiding van de zanger Calixto Sánchez.
Eduardo Rebollar begeleidt Chocolate
Eduardo Rebollar begeleidt Chocolate (www.elartedevivirelflamenco.com)
In 2004 startte hij een samenwerking met de “Junta de Andalucía” voor wie hij een programma opzette “Rutas del Flamenco” waarin hij interactieve lessen gaf met als doel dat de leerlingen de verschillende stijlen en vormen (palos) zouden leren te onderscheiden.
In 2004 deed hij mee aan de Bienal de Sevilla als zangbegeleider van Chano Lobato.
Tijdens het Festival in La Unión (“Cante de las Minas”) in 2005 begeleidde hij de uiteindelijke winnares van de “Lámpara Minera” (de belangrijkste zangprijs), Gema Jiménez.
Hij is ook hoogleraar flamencogitaar aan het “Conservatorio Superior de Música” in Córdoba, samen met Manolo Franco en Niño de Pura en gaf les aan het conservatorium in Huelva.

 
Eduardo Rebollar begeleidt Gema Jiménez
(palmeros zijn Manuel Soler en Juan José Amador)

 

Hij staat bekend als de vaste zangbegeleider van de oudere maestros zoals Calixto Sánchez, José de la Tomasa of José Menese en van de jongere zangers zoals Laura Vital en Gema Jiménez, maar ook voorheen als de zangbegeleider van Chano Lobato en Fernanda de Utrera en als dansbegeleider van artiesten als Matilde Coral, Farruco, Mimbre, El Negro, Milagros Mengíbar, Manuela Vargas, Yolanda Lorenzo, etc .

CD's waaraan hij heeft meegewerkt:

2005: "A mis soledades voy, de mis soledades vengo" (José Menese; CD + DVD)
2009: "Retablo Flamenco de la vida y pasión de Jesús"

 

Overzicht van de optredens die ik live meegemaakt heb van Eduardo Rebollar:

Februari 2006 Jerez – Sevilla, Bodega de Aposteles
   


 
neem contact op
Communicatie
Flamenco
Nieuwsberichten
Artistas
Agenda optredens
Winkelen (op een andere site)
Andere cultuuruitingen
flamencoschoenen
Danslessen nemen
Gitaarles nemen
Flamenco canon bekijken
Column lezen!
Pijsvraag winnen!
Dansschoenen kopen
Dansrok kopen
Flamenconieuws lezen!
Nieuwsbrieven lezen of op abonneren
Link naar de website van Eduardo Rebollar
Mail ons via:
Link naar pagina waarop je feedback kunt geven
Link nar pagina waarop je je kunt aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen
Link naar pagina waarop de nieuwste prijsvraag staat en waar vanaf je de oplossing kunt insturen
Link naar pagina waarop je tweedehands zaken te koop kunt vragen of aanbieden middels een advertentie
Link naar pagina waarop je een verzoek tot linkuitruil kunt indienen

 

 

 

Graag ontvang ik je kritiek, verbetervoorstellen of aanvullingen
Copyright                  Sitemap                 Links                  Privacy
Zonnebloemveld in Andalucía