Eric Vaarzon Morel
 Home
Home > Artistas > Gitaar > Eric Vaarzon Morel
Websitelink
     
 

Eric Vaarzon Morel

Artiestennaam:   Eric Vaarzon Morel
Eigenlijke naam: Eric Vaarzon Morel
Geboren: In 1961

 

Zijn flamencopassie begon thuis, waar zijn moeder flamencodanslessen in Amsterdam nam en in de kast een LP van Sabicas stond. In 1976 begon hij met gitaarlessen bij de bekende Huib Wilkes.

In 1977 bezocht hij een evenement in Frankrijk; het 7e Recontres de la guitare, waar hij een workshop volgde bij Paco Peña. Dat raakte hem zó dat hij besloot om in 1980 naar Spanje te vertrekken om zich te verdiepen in flamenco.
Hij bleef er twee jaar. In die tijd nam hij les bij Serranito en speelde dansbegeleiding in de lessen van La Tati, Ciro, etc. in de flamencodanscentrum Amor de Dios in Madrid. Hij eindigde in het tablao “La Carbonería” in Sevilla waar hij woonde en speelde.

Na terugkomst in Nederland werd hij in 1985 uitgeroepen tot gitaarkampioen van Nederland tijdens een kampioenschap in Amsterdam.
Hij speelde vervolgens een aantal jaren o.a. in het Cuadro Flamenco; de flamencogroep van de danseres Cora Weggeman. Hij vormde zijn eigen groep “Chanela” en vestigde daar zijn naam als flamencogitarist mee. Hij speelde met veel goede muzikanten samen en trad o.a. tweemaal op het North Sea Jazzfestival op. Hij toerde door heel Europa met het Zwitserse flamencogezelschap “Flamencos en Route” en speelde ook de flamencomuziek voor de films “Leef!” en “Het Schnitzelparadijs”.

flairck
Ten tijde van Flairck

Eind jaren negentig trad hij als gastartiest op met de groep Flairck en deed dat een aantal jaren.
Hij trad meerdere malen op in het programma “De Wereld Draait Door” waar hij o.a. met Stochelo Rosenberg (sologitarist van het Rosenberg Trio) een “snelheids”wedstrijdje  speelde, dat in een gelijkspel eindigde.

In 2010 toerde hij met zijn Flamenco opera “El Greco de Toledo”. Dit leidde uiteindelijk tot een CD die in 2012 verscheen. O.a. Ginesa Ortega trad in die voorstelling op, naast flamencodanseres La Truco.
Met zanger Brownie Dutch, jazzmuzikant Maarten Ornstein, danseres Raquela Ortega en flamencozanger Carlos Denia trad hij in 2011 en 2012 op met de voorstelling “De Nieuwe Wereld van Don Quichot”.

don quichot

In 2013 bracht hij met Carlos Denia een ode aan Paco de Lucia die een jaar later overleed. Met Leoni Jansen maakte hij een programma over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.
In 2014/2015 tourde hij door Nederland met een nieuw programma “El Aguador” (‘de waterdrager’) en bracht de gelijknamige solo-CD uit.
Voor de Nederlandse film “Leef” speelde hij een flamencogitaarstuk in en datzelfde deed hij voor de film “Het Schnitzelparadijs”.

apocalyps
Apocalyps

In 2016 vierden we in Nederland de 500e sterfdag van de kunstenaar Jeroen Bosch en op basis van diens schilderij "Het laatste oordeel" maakte Eric de voorstelling "Apocalyps" waarmee hij tourde. In de voorstelling danste o.a. Raquela Soblechero mee.

Eric is al jaren als hoofd- en bijvak-docent flamencogitaar, verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Albums die Eric maakte:

1992 Flamenco de hoy
flamenco de hoy  
   
2002 Sol y Sombra
sol y sombra  
   
2007 Marea
marea  
   
2012 El Greco (de Toledo)
el greco  
   
2015 El Aguador
el aguador  


facebook
linkedin  

 

 

 
neem contact op
Communicatie
Flamenco
Nieuwsberichten
Artistas
Agenda optredens
Winkelen (op een andere site)
Andere cultuuruitingen
flamencoschoenen
Danslessen nemen
Gitaarles nemen
Flamenco canon bekijken
Column lezen!
Pijsvraag winnen!
Dansschoenen kopen
Dansrok kopen
Flamenconieuws lezen!
Nieuwsbrieven lezen of op abonneren
link naar zijn site
Mail ons via:
Link naar pagina waarop je feedback kunt geven
Link nar pagina waarop je je kunt aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen
Link naar pagina waarop de nieuwste prijsvraag staat en waar vanaf je de oplossing kunt insturen
Link naar pagina waarop je tweedehands zaken te koop kunt vragen of aanbieden middels een advertentie
Link naar pagina waarop je een verzoek tot linkuitruil kunt indienen

 

 

 

Graag ontvang ik je kritiek, verbetervoorstellen of aanvullingen
Copyright                  Sitemap                 Links                  Privacy
Zonnebloemveld in Andalucía