rezar
 Home
Home > Artistas > Gitaar > Rezar Dominguez
Websitelink
     
 

Rezar Dominguez

Artiestennaam:  

Rezar Dominguez

Eigenlijke naam:

Rezar Domingus

Geboren: 7 september

 

Rezar woont in Maastricht en kwam in 1990 in contact met flamenco. Hij verbleef een tijd in Córdoba om er gitaarlessen te nemen. Hij deed vervolgens auditie aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in eerste instantie afgewezen werd omdat hij onvoldoende nog te "vormen" zou zijn. Hij was blijkbaar al te ver in zijn eigen ontwikkeling daarvoor. Een paar dagen later werd hem aangeboden om alsnog in het derde jaar in te stromen, maar daar zag hij toen van af. Dat zegt wel iets over deze eigenwijze Limburger.

Hij begeleidde in Maastricht, Sittard en Eindhoven de flamencodanslessen van Marta Michels in de jaren negentig en de eerste jaren van de 21e eeuw. Verder begeleidde hij Spaanse artiesten die workshops in Nederland kwamen geven.

patricia
Hij begeleidde o.a. de lessen van Patricia Guerrero
eduardo
....en van Eduardo Guerrero

In het theaterseizoen 2004-2005 trad hij samen met het Rosenberg Trio (Stochelo, Nous'che en Nonnie Rosenberg) op in een tournee van een kleine 30 optredens in theaters door heel Nederland waarbij flamenco als thema genomen werd. Rezar was de muzikaal directeur voor het flamencodeel.
Als afgeleide van deze tournee door Nederland schreef hij in 2006, in een boek over zijn collega-artiest Stochelo Rosenberg, de tablatuur van vijf nummers van Stochelo; het beslaat een groot deel van het boek, maar op een of andere manier kreeg hij daar in het boek niet de credits voor.

rosenberg
Tournee met het Rosenberg Trio, Jacky Westerhof en

Rezar was de enige niet-zigeuner die lid was van één van de vijf zigeunergroepen die onder het Sinti management in Nederland optraden. Zo stond hij op het Oerolfestival en ook in Tilburg tijdens het Internationaal Gypsyfestival op het podium.

Hij kent de zigeunerwereld niet alleen van horen zeggen en zelfs niet alleen van omgang tijdens optredens met hen, maar heeft ook gedurende langere tijd in Nederland op een woonwagenkamp tussen zigeuners gewoond. Hij heeft kennis over deze wereld die je niet uit boeken kunt halen.

paquito
Samen met Paquito Fernández muziek uitschrijven...

Hij geeft verder in Nederland privélessen en reist geregeld af naar Spanje. Tijdens een van die reizen stond hij in Sevilla in een gitaarzaak opeens naast Paco Fernández die n.b. hèm herkende van de lessen die Rezar op Youtube heeft gezet de afgelopen jaren. Dat was een kennismaking die uiteindelijke leidde tot een DVD en boek over het werk (Sastipén Talí) van Paco Fernández, waarbij Rezar Paco's muziek uitgeschreven heeft en de vragen redigeerde die op de DVD in een interview aan Paco gesteld werden.

In de daaropvolgende tijd kwam hij in contact met de Belgische flamencogitarist Myrddin de Cauter. Ook over Myrddin schreef hij een boek dat werd uitgegeven.

jeronimo
Spelen met Jerónimo

Op zijn Spaanse reizen kwam hij in contact met de wereldberoemde zigeuner flamencogitarist Jerónimo; en ook dat contact leidde tot een DVD en boek in dezelfde serie. Rezar schreef wederom de muziek helemaal uit.
Hij heeft een eigen groep, Zyryab, en trad o.a. in 2016 in Valkenburg op met Paco Fernández.

jo biesmans

Inmiddels heeft hij als gitaarkenner ook door Jo Biesmans zijn eigen gitaar laten bouwen en geeft die ook onder die naam uit.

gitaar

Verder schreef hij meerdere boeken (transcripties) en werkte aan diverse CD's mee, o.a. met artiesten als Jerónimo en Jorge Pardo.

Link naar de Facebookpagina van deze artiest Link naar de Myspacepagina van deze artiest Link naar de Linkedinpagina van deze artiest

 

 

 
neem contact op
Communicatie
Flamenco
Nieuwsberichten
Artistas
Agenda optredens
Winkelen (op een andere site)
Andere cultuuruitingen
flamencoschoenen
Danslessen nemen
Gitaarles nemen
Flamenco canon bekijken
Column lezen!
Pijsvraag winnen!
Dansschoenen kopen
Dansrok kopen
Flamenconieuws lezen!
Nieuwsbrieven lezen of op abonneren
sitelink
Mail ons via:
Link naar pagina waarop je feedback kunt geven
Link nar pagina waarop je je kunt aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen
Link naar pagina waarop de nieuwste prijsvraag staat en waar vanaf je de oplossing kunt insturen
Link naar pagina waarop je tweedehands zaken te koop kunt vragen of aanbieden middels een advertentie
Link naar pagina waarop je een verzoek tot linkuitruil kunt indienen

 

 

 

Graag ontvang ik je kritiek, verbetervoorstellen of aanvullingen
Copyright                  Sitemap                 Links                  Privacy
Zonnebloemveld in Andalucía