Augusto Morilla Delgado
 Home
Home > Artistas > Kunstenaars > Beeldhouwer > Augusto Morilla Delgado
Websitelink
     
 

Augusto Morilla Delgado

Naam:   Augusto Morilla Delgado
Geboren: Op 19 maart 1953 in Utrera

 

 

Augusto Morilla Delgado werd op 19 maart 1953 geboren in Utrera (Sevilla).
Op zijn vierde  jaar verhuisde het gezin om in Sevilla te gaan wonen; daar bracht hij zijn jeugd door.
Op zijn 13e jaar ging hij naar een kunstopleiding; la Escuela de Artes y Ofocios. Hij wisselde die lessen gedurende 5 jaar af met een opleiding in de werkplaats van Carlos Bravo Nogales, een docent aan de school “Colegio Salesiano de la Trinidad”.
Vervolgens ging hij in opleiding bij Francisco Buíza Fernández waar hij 3 jaar bleef. Hij werkte daar mee aan restauratiewerkzaamheden naast zijn opleiding aan de zojuist genoemde kunstopleiding. In deze opleiding ontmoette hij docenten zoals Manuel Echegoyán en David Martínez bij de vakken vormgeving en tekenen en Antonio de la Banda bij Kunstgeschiedenis. Na afloop hiervan completeerde hij zijn vorming door naar de Escuela Superior de Bellas Artes de Sevilla te gaan.
Augusto Morilla Delgado
Augusto Morilla Delgado
Hij werkte ook samen met Luís Ortega gedurende 3 jaar, waar ze samenwerkten aan de realisatie van diverse beelden bedoeld om gebruikt te worden in de Semana Santaprocessies.

Zijn vervolgopleiding deed hij in Parijs en het bleek een belangrijke leerstap te zijn in zijn carriere, echter gedwongen door familiaire omstandigheden én het feit dat hij zijn militaire dienstplicht moest gaan vervullen keerde hij voor meer dan een jaar terug naar Sevilla.

Bij zijn aankomst in Sevilla vervolgde hij zijn universitaire studie en in 1976 opende hij zijn eigen werkplaats in Calle Covadonga in Sevilla. Hij werkte daar met steen, brons en hout.
Onder contract bij het bedrijf “Hisbilla” werkte hij aan de restauratie van de beelden van Ruíz Gijón del Retablo bij het hoofdaltaar in de kathedraal van Sevilla.

Zijn werk omvat zowel religieuze beelden als ander niet-religieuze stukken.
Hij exposeerde ook diverse malen en niet onverdienstelijk: hij won prijzen zoals een prijs die toegekend werd door de “Facultad de Bellas Artes de Sevilla” en nog wel meer prijzen, maar hij hechtte er weinig waarde aan.

In zijn beelhouwwerk zijn twee stromingen te onderscheiden: het werk aan religieuze beelden en andere, niet kerkelijke beelden. De niet kerkelijke werken zien op verschillende gebieden, culturele gebieden, maar ook op sociaal gebied en hij richt zich met dat deel van zijn werk m.n. op het buitenland.
Hij heeft ook flamencobeelden gemaakt: in Mairena del Alcor staat een door hem gemaakt beeld van Antonio Mairena en in Triana (wijk van Sevilla) staat er een van Naranjito de Triana.

In 1983 “liep” er een beeld, door hem vervaardigd, mee in de processie tijdens de Semana Santa, gedragen door de Hermandad “Santísimo Cristo del Perdón”. Twee jaar later maakte hij voor dezelfde Hermandad een beeld van de “María Santísima de las Angustias”.
Antonio Mairena

Zijn werk, zowel de beelden door hem gemaakt als de werken die hij restaureerde, kun je terugvinden in heel Spanje. Bijvoorbeeld in el Viso del Alcor (Sevilla), Carcabuey (Córdoba), o.a. 24 kleine engeltjes in La Algaba (Sevilla), Cantillana (Sevilla), El Berrocal (Huelva),

Alcázar de San Juan (Ciudad Real). Een heilig hart in Barcelona, werken in Buenos Aires en Santiago de Chile en Mexico-stad.

Daarnaast bevindt zich in vele privécollecties nog houtsnijwerk van hem dat van hoge kwaliteit is. Hij is een groot kunstenaar en wordt ook als zodanig gewaardeerd.

 

Link naar de Facebookpagina van deze artiest
       

 

 
neem contact op
Communicatie
Flamenco
Nieuwsberichten
Artistas
Agenda optredens
Winkelen (op een andere site)
Andere cultuuruitingen
flamencoschoenen
Danslessen nemen
Gitaarles nemen
Flamenco canon bekijken
Column lezen!
Pijsvraag winnen!
Dansschoenen kopen
Dansrok kopen
Flamenconieuws lezen!
Nieuwsbrieven lezen of op abonneren
Link naar website van Augusto Morilla
Mail ons via:
Link naar pagina waarop je feedback kunt geven
Link nar pagina waarop je je kunt aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen
Link naar pagina waarop de nieuwste prijsvraag staat en waar vanaf je de oplossing kunt insturen
Link naar pagina waarop je tweedehands zaken te koop kunt vragen of aanbieden middels een advertentie
Link naar pagina waarop je een verzoek tot linkuitruil kunt indienen

 

 

 

Graag ontvang ik je kritiek, verbetervoorstellen of aanvullingen
Copyright                  Sitemap                 Links                  Privacy
Zonnebloemveld in Andalucía