Ana palma
 Home
Websitelink
     
 

Ana Palma

Naam:

Ana Palma

Geboren: In 1973 in Sabadell


 

Al meer dan 10 jaar maakt Ana Palma en haar camera deel uit van de flamencowereld. Ze levert daarbij kwalitatief goede foto’s af wat er o.a. toe geleid heeft dat ze al enkele exposities gehad heeft waarin ze haar fotomateriaal tentoonstelde.
Chano Lobato
Ana en Chano Lobato

In 2009 won ze een prijs, toegekend door het belangrijke “Cátedra de Flamencología de Jerez”, voor haar zwart-wit fotowerk en kreeg ze de derde prijs met haar kleurenfoto’s, tijdens de Vijfde Salón Internacional de Fotografía Flamenca.

Ze is in 1998 aan de kunstafdeling afgestudeerd van de universiteit van Barcelona. Ze studeerde de richtingen “beeld”, “flamencofotografie”, “portretten” en “sociale fotografie”. M.n. door haar werk in sociale fotografie is ze een veelgevraagd fotografe bij reportages over zigeuners in Catalonië o.a. bij hun bruiloften.
Op dit moment werkt ze als freelance fotografe waarbij de nadruk ligt op flamencofotografie. In de afgelopen jaren heeft ze o.a. in opdracht van Deflamenco.com veel reportages gemaakt wereldwijd bij flamencofestivals.
Daarnaast heeft ze o.a. in 3 jaar tijd méér dan 1500 portretten gemaakt van Catalaanse persoonlijkheden en verzameld in de collectie “Personatges de Catalunya” van Ángel Font.
Haar foto’s zijn ook opgenomen in diverse boeken, zoals “
Les reivindicacions educatives de la dona gitana”, van de sociologe Teresa Sordé-Martí,  “Matrimonio y boda de los gitanos” van Juan de Dios Ramírez-Heredia oprichter en voorzitter van de “Unión Romaní Española”, “El flamenco que viví” van José de la Vega, “Israel Galván, danser le silence” en “Montpellier Danse(s) 30 ans de création”, beide laatsten zijn Franse uitgaven.
Farruquito en Juan de Juan
Ana Palma, Farruquito en Juan de Juan
Tussen de exposities die ze deed vielen er een paar op: “Viajando vidas, creando mundos”, opgezet en geopend door en in het Immigratie Museum van Catalonië in maart 2006 en “Dones gitanes. El seu món i el seu entorn cultural” door het Historisch Catalaanse Museum in april 2005.
Moraito Chico en José Mercé
Ana Palma met Moraito Chico en José Mercé
Een aantal exposities handelde over flamenco, zoals; “Desde la Rambla con duende” die te zien was in la Sala Cardamomo in Madrid in 2006; “El flamenco está en el aire” tijdens het “Festival Flamenco del Bon Pastor” in 2007 in Barcelona; “Va por ustedes” was te zien in de “Sala Picoco de Barcelona” en tijdens het Festival de Nou Barris in 2008 kon men haar werk “Con sabor a Jerez” bewonderen.

In oktober 2009 exposeerde ze haar foto’s bijeengebracht onder de titel “Duende flamenco” in de Kunstgalerie van Esther Arias in de winkelwijk “El Borne” in Barcelona.

In 2010 exposeerde ze tijdens het XIV Flamencofestival van Jerez de la Frontera in Sala Paul. Ze
heeft deelgenomen aan diverse sociale en goede doelen projecten, als fotografe, o.a. in weeshuizen van Dakar en o.a. in Ecuador.

Ze heeft eveneens meegewerkt aan de oprichting – en is lid – van  Sociedad Flamenca Barcelonesa El Dorado om flamenco te promoten in Barcelona, waar ze ook woont.

 

Link naar de Facebookpagina van deze artiest
Link naar de Myspacepagina van deze artiest    

 

 
neem contact op
Communicatie
Flamenco
Nieuwsberichten
Artistas
Agenda optredens
Winkelen (op een andere site)
Andere cultuuruitingen
flamencoschoenen
Danslessen nemen
Gitaarles nemen
Flamenco canon bekijken
Column lezen!
Pijsvraag winnen!
Dansschoenen kopen
Dansrok kopen
Flamenconieuws lezen!
Nieuwsbrieven lezen of op abonneren
Link naar website van Ana palma
Mail ons via:
Link naar pagina waarop je feedback kunt geven
Link nar pagina waarop je je kunt aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen
Link naar pagina waarop de nieuwste prijsvraag staat en waar vanaf je de oplossing kunt insturen
Link naar pagina waarop je tweedehands zaken te koop kunt vragen of aanbieden middels een advertentie
Link naar pagina waarop je een verzoek tot linkuitruil kunt indienen

 

 

 

Graag ontvang ik je kritiek, verbetervoorstellen of aanvullingen
Copyright                  Sitemap                 Links                  Privacy
Zonnebloemveld in Andalucía